Із чого насправді виготовляють паприку: відповідь вразить всіх

Дізнайтесь, звідки насправді походить паприка та який секрет її виготовлення.

Із чого насправді виготовляють паприку: відповідь вразить всіх

Як готують паприку / колаж: Главред, фото: pexels

Паприка — це популярна приправа, яку часто використовують господині у своїх стравах. Ця приправа надає будь-якій страві трохи тепла, однак, не всі знають із чого насправді цей темно-червоний порошок виготовляють.

Більшість гурманів завжди вважали, що це приправа походить із «паприкового дерева». Однак, дізнавшись правду, вони були здивовані, що насправді суміш складається із меленого та висушеного перцю — як той, що росте на вашому городі, передає видання Mirror.

Такого поняття, як паприкове дерево немає. Також люди вважали, що паприка — це якась власна спеція і її змішали, щоб отримати широко відомий і визнаний паприковий порошок.

Як приготувати паприку в домашніх умовах

Для того, щоб власноруч приготувати паприку потрібно взяти свіжий солодкий перець, а щоб він спеція була гостріша, можна додати перець чилі. Необхідно обирати плоди червоного кольору, щоб вони були тверді.

Придбаний перець потрібно промити та викласти на рівній поверхні — залишити на пару днів при кімнатній температурі. Через три дні потрібно вирізати плодоніжки та насіння, а сам овоч варто нарізати невеликими шматками.

Нарізані шматочки потрібно нанизати на нитку за допомогою голки. Таке «намисто» варто залишити у темному місці, що добре провітрюється. Потрібно перець добре висушити.

Коли нарізаний перець повністю висохне, варто подрібнити його дуже дрібно, на порошок. Зберігати його краще у скляних герметичних банках.

Новини України